Klim naar ‘het dak van Europa’ voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte

Van 2 t/m 5 september 2015 organiseert Stichting Energy4Kids de 1ste editie van de Energy4Kids Alpenchallenge. Een sportief evenement voor fietsers, hardlopers én wandelaars, met op 4 september als letterlijk hoogtepunt de beklimming van de Cime de la Bonette.

De beklimming van de Cime de la Bonette (2.802m) is voor wielrenners een van de zwaarste uitdagingen in de wielersport. Voor hardlopers en wandelaars een loodzware klim naar de top, over de hoogst geasfalteerde weg in Europa. Het gemiddelde stijgingspercentage is 6,7% over de 23,8 km lange route. Op sommige delen is het stijgingspercentage 11%! Fietsend en (hard)lopend moeten vanuit de startplaats Jausiers, via 24 haarspeldbochten, maar liefst 1.590 hoogtemeters overwonnen worden naar de Cime de la Bonette, het einddoel.

Voor een getrainde sporter is deze Energy4Kids Alpenchallenge een enorme opgave, die zeer veel energie vraagt. De vergelijking is dan al snel getrokken met kinderen die lijden aan een energiestofwisselingsziekte. Dagelijks moeten ze een vergelijkbare prestatie leveren bij het verrichten van de zo ‘normale’ dagelijkse activiteiten als opstaan, eten en naar school gaan.

Durf jij deze Alpenchallenge aan?

Is het iets voor jou om de Cime de la Bonette te bedwingen? Wij dagen je graag uit om met ons mee te gaan naar de Zuid-Franse Alpen, om in september 2015 een topprestatie neer te zetten…voor jezelf én voor kinderen met een tot nu toe ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte.

Het programma in grote lijnen

Woensdag 2 september 2015

Aankomst per eigen vervoer in ons basiskamp voor de Energy4Kids Alpenchallenge 2015 (nadere details over de locatie volgen z.s.m.), in de nabijheid van de start van de Route de la Bonette in Jausiers.

Donderdag 3 september 2015

Gezamenlijke training door de adembenemend mooie Vallée l’Ubaye en het Parc National du Mercantour, met halverwege een lunch in de fantastisch mooie natuur van de Zuid-Franse Alpen.

Vrijdag 4 september 2015

Beklimming van de Cime de la Bonette, dé Energy4Kids Alpenchallenge 2015, met aansluitend de bekendmaking van de opbrengst van de Energy4Kids Alpenchallenge 2015 tijdens een feestelijke avond.

Zaterdag 5 september 2015

Terugreis naar Nederland met in herinnering een geweldige ervaring, de wetenschap dat jij ‘erbij’ was en deel uitmaakt van een waardevolle stap naar de oplossing van energiestofwisselingsziekten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.